Національна школа суддів України

Судова практика у справах про неплатоспроможність фізичних осіб

6 вересня 2024 року Національна школа суддів України провела онлайн-семінар для  працівників апаратів та помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів, Верховного Суду “Особливості провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб”.

З вітальним словом до учасників навчального заходу звернулись в. о. директора Навчального центру підготовки працівників апаратів судів Тетяна Франюк та заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла Баштанник, модерували захід провідний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова та заступник начальника відділу підготовки суддів Жанна Дмітрієва.

До викладання під час семінару запрошено суддю Великої Палати Верховного Суду Олександра Банаська, суддю Північного апеляційного господарського суду                       Бориса Полякова, суддю Господарського суду Одеської області Лілію Грабован, суддю Господарського суду Вінницької області Романа Міліціанова, суддю Господарського суду Київської області Олену Янюк та PhD in Law, докторанта Запорізького національного університету Родіона Полякова

У ході навчання слухачі акцентували увагу на відкритті провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб, дослідили питання щодо зловживання правами учасниками справи про неплатоспроможність фізичних осіб та щодо плану реструктуризації як способу відновлення платоспроможності боржника, розглянули особливості закриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи за ініціативою суду та  зосередили увагу на проблемних питаннях процедури транскордонного банкрутства фізичних осіб.

Програмою семінару було передбачено виконання тестових завдань та обговорення їх результатів з можливістю ставити уточнюючі запитання викладачам та ділитися власним професійним досвідом.

За результатами успішного проходження підготовки учасники навчання отримають електронну форму Сертифіката Національної школи суддів України.