Національна школа суддів України

Судова практика у справах зі спорів, що виникають у сфері надання житлово-комунальних послуг

5 вересня 2024 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Судова практика у справах зі спорів, що виникають у сфері надання житлово-комунальних послуг” із метою підвищення рівня їх кваліфікації.

Навчальний захід відкрила заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ Тамара Закревська, яка зазначила, що отримані на семінарі знання сприятимуть підвищенню та поглибленню професійних знань суддів щодо практичних аспектів відправлення правосуддя у справах про надання житлово-комунальних послуг.

Модерувала навчання суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Віра Гайдук.

Під час навчання учасники мали змогу прослухати фахові тематичні виступи викладачів – Софії Данилів, судді Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, кандидатки юридичних наук, та Ганни Майни, судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, докторки філософії в галузі права.

Програмою семінару було передбачено обговорення актуальних питань щодо застосування новел правового регулювання відносин, що виникають у процесі надавання і споживання житлово-комунальних послуг, проблемних питань обрання ефективного способу судового захисту порушеного права у спорах щодо житлово-комунальних послуг (алгоритми визначення та вибір), критеріїв розмежування юрисдикції розгляду цих спорів, актуальних питання судової практики при розгляді справ у сфері надання та споживання житлово-комунальних послуг.

Протягом навчання учасники мали змогу обговорювати представлений матеріал, ставити уточнюючі запитання викладачам та ділитися власним професійним досвідом.

За результатами проходження тренінгу учасники отримали сертифікати НШСУ.