Національна школа суддів України

Судові розпорядники місцевих та апеляційних судів підвищують кваліфікацію

8 – 9 вересня 2016 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проводиться підготовка судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик.

Участь у навчальному заході  бере 41 судовий розпорядник судів різних юрисдикцій.

Для  проведення занять запрошені суддя, голова Люботинського міського суду Харківської області Ірина Дем’яненко,  суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал, суддя, заступник голови  господарського суду Харківської області Олексій Бринцев.

Під час навчань судові розпорядники вивчать питання організації підтримання громадського порядку в суді та припинення проявів неповаги до суду. На практичному занятті навчаться оформлювати протоколи  про адміністративні  правопорушення за неповагу до суду, змоделюють проведення судового засідання за участю судового розпорядника.

Слухачі опанують шляхи до забезпечення належної поведінки учасників судового процесу, виховання у суспільстві шанобливого ставлення до суддів і правосуддя.

Окрім цього, судові розпорядники підвищать рівень обізнаності з питань застосування антикорупційного законодавства та законодавства про судоустрій.

Доцент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров в інтерактивній формі навчить слухачів загальним правилам складання процесуальних документів, правилам ділового мовлення та мовному етикету.

Під час занять головного спеціаліста регіонального відділення Яни Шевцової судові розпорядники ознайомляться зі змінами законодавства про державну службу, з порядком прийому та звільнення працівників апарату суду та відмінностями правового статуту службовців та державних службовців.