Національна школа суддів України

Судові розпорядники підвищують кваліфікацію

29 лютого – 4 березня 2016 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Відкриваючи підготовку, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець ознайомив слухачів із програмою підготовки, представив викладачів та сконцентрував увагу  судових розпорядників на ефективності підвищення кваліфікації шляхом отримання практичних знань та умінь.

Під час проходження підготовки слухачі розглянуть функції судового розпорядника, їх права та обов’язки, отримають рекомендації щодо етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду. Корисною буде лекція про основи українського ділового мовлення, мистецтво правового письма та процесуального документування. Також, слухачі отримають інформацію щодо психології взаємодії судового розпорядника під час індивідуальної роботи з особами, які перебувають у порушеному емоційному стані чи мають ознаки неадекватної поведінки,  покращать навички комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та попрацюють над наданням першої медичної допомоги у приміщенні суду. На завершення судові розпорядники розглянуть шляхи вирішення і попередження конфліктів у спілкуванні з відвідувачами суду та навчаться запобіганню ефекту професійного вигорання.