Національна школа суддів України

Судові розпорядники підвищують свій кваліфікаційний рівень

1–4 грудня 2020 року Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України проводить онлайн підготовку судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник.

Навчальний захід розпочато із обговорення особливостей проходження державної служби в судах відповідно до положень Закону України “Про державну службу”. Головний спеціаліст відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрій Тюфтій нагадав слухачам про статус працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів  та  порядок оцінювання здатності державних службовців щодо виконання посадових обов’язків, визначених у посадових інструкціях, новий підхід до навчання державних службовців.

Суддя, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду Онуфрій Колотило ознайомив із першочерговими заходами органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Про порядок реагування на надзвичайні ситуації та  організацію роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій розповіла заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій.

Окрім того, під час підготовки суддя Чернівецького апеляційного суду   Ігор Лисак розкриє питання щодо законодавчого врегулювання питань, що стосуються судового збору.

Суддя  Чернівецького апеляційного суду Галина Станковська нагадає судовим  розпорядникам про особливості проведення закритого судового засідання.

Головний науковий співробітник відділ підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, доцент, кандидат філологічних наук Оксана Кабиш  допоможе слухачам удосконалити свої знання з етикету ділової мови, детально ознайомить зі змінами та доповненнями Українського правопису,  з мовними засобами офіційно-ділового стилю та вимогами до підготовки й складання процесуальних документів.

З особливостями розгляду справ про адміністративні правопорушення та судовою практикою застосування адміністративних стягнень ознайомить суддя Першотравневого  районного суду міста Чернівців Євген Нестеренко.

На питаннях організації роботи з документами, що містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”, зосередить увагу заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду  Олена Розумняк.

У ході підготовки  працівники  апаратів судів також вивчать  актуальні питання про порядок подання та заповнення декларацій про доходи, дисциплінарну та матеріальну відповідальності державних службовців у контексті Закону України “Про державну службу”, підстави для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності.

Кожен слухач, який успішно пройде підготовку, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.