Національна школа суддів України

Судові розпорядники удосконалюють свої знання

1–5 грудня 2014 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить підготовку   судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибуло 19 судових розпорядників.

Вітальними словами підготовку відкрила т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів  Апеляційного суду Чернівецької області  Онуфрія Колотила та Валентину Чупікову, суддів Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидатів юридичних наук Ларису Стоцьку та Аліну Федіну.

Під час підготовки  Лариса Стоцька разом зі слухачами  обговорить актуальні питання, які виникають  при вирішення спорів, що виникають при прийнятті, проходженні та звільненні з  публічної служби.  

Аліна Федіна у своєму виступі приділить увагу питанням забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів, проблемам підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та моделюванню проведення в залі судового засідання  фото-  і кінозйомки, відео- , звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню. 

Окрім того, для проведення підготовки запрошено керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області Івана Сорохана, який розповість  про засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду  та психологію їх діяльності. Особливу увагу викладач  зверне на практичні питання організації проведення судового засідання, забезпечення правопорядку в приміщенні суду та дії судового розпорядника при надзвичайних обставинах.

Актуальною буде доповідь начальника відділу кадрів  та державної служби Апеляційного суду Чернівецької області Оксани Цепли щодо статусу працівників служби розпорядників місцевих загальних   та апеляційних судів, а також порядку  прийому та звільнення з посади працівників служби розпорядників згідно із Законом України “Про державну службу”.

Повний текст програми підготовки  судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів опубліковано на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.