Національна школа суддів України

Сумлінне ставлення майбутніх суддів до стажування

20 лютого 2019 року директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець відвідав Приморський і Київський районні суди міста Одеси, які є базовими для проведення стажування майбутніх суддів з розгляду кримінальних проваджень. Валерій Левенець зустрівся з керівництвом зазначених судів, коучами та слухачками й слухачами.

У Приморському районному суді із 7 майбутніми суддями коучами працюють досвідчені судді Віктор Іванов і Віктор Попревич. Наставниками в Київському районному суді для 8 кандидатів  і кандидаток на посади суддів є Ігор Борщов і Геннадій Войтов.

За тиждень роботи майбутні судді ознайомились із організацією роботи канцелярій з розгляду кримінальних проваджень і справ про адміністративні правопорушення, питаннями діловодства, порядком видачі судових рішень, обліком справ, їх автоматизованим розподілом.

У ході обговорень процесу стажування судді, які є коучами, наголосили на сумлінному ставленні майбутніх колег до покладених на них обов’язків і високу теоретичну підготовленість до стажування.

У свою чергу слухачі та слухачки висловили подяку головам Приморського та Київського суду міста Одеси Сергію Кічмаренко та Сергію Чванкіну, які організували зручне розміщення та забезпечили доступ до всіх матеріалів, необхідних для проходження стажування. Було підкреслено дружнє ставлення до них з боку працівників апаратів цих судів та професійне й відповідальне виконання своїх функцій наставниками.