Національна школа суддів України

Свято футбольної перемоги

20 листопада 2014 року відбулася чергова гра турніру  із розіграшу “Кубка Феміди”. Суперником збірної Суддівського Шкільного Альянсу у ній була команда Конституційного Суду України. 

Збірна США зіграла на високому рівні та показала результати своєї кропіткої праці та набутий досвід, адже дії гравців були настільки злагодженими, що буквально на перших хвилинах було відкрито рахунок у матчі. Першу справжню пожежу у штрафному Конституційного Суду України влаштував Микола Жабокрицький – перехитривши захист суперника фінтами а-ля “уперше бачу м'яч”, він розмочив рахунок. Конституційний Суд України на наш швидкий гол, також швидко відповів. Ми мобілізувалися, зрозумівши, що не варто піддаватись ейфорії. Знаючи, що збірній потрібна лише перемога, США агресивно та цілеспрямовано атакувала, раз за разом, загрожуючи воротам суперника. Уже в першому таймі збірна США відвантажила у ворота команди КСУ чотири м’ячі. Далі – більше. 

У другому таймі збірна США продемонструвала свою спрагу до перемоги, постійно пресингуючи, цим самим практично замкнувши суперника на його половині поля та примусивши грати на відбій. Рахунок вже було доведено до непристойного, а фурія в червоній формі (США) не могла зупинитись. 

Загалом, ми забили дев’ять м’ячів та мали ще багато нагод – хрестовина, вище, штанга, колективний відбій з лінії воріт - було все! У підсумку – перемога з рахунком 9:3! 

За рахунок характеру й самовіддачі ми домоглися необхідного результату, здобули три цінних бали. Ця перемога – заслужена, вистраждана та надзвичайно важлива в такому відповідальному "екваторському" матчі, коли позаду три невдачі, попереду ще три матчі, а цей - визначальний у настрої команди, мав стати переломним в ігровій практиці створеної збірної. Ми довго до неї йшли, через прикрі травми, деморалізуючі поразки, несправедливість, особливий арбітраж. Вона - матеріалізація віри в команду всіх, хто до неї причетний, вона дає нам надію на продовження боротьби.

 

Шкода, що радість від перемоги не зміг розділити зі своїм дітищем ідейний натхненник збірної, проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, судді – члени збірної, які з різних причин були за межами футбольного поля.

Свято футбольної перемоги засвідчило - Суддівський Шкільний Альянс та його вболівальники – єдина команда, яка вірить у себе, демонструє волю до перемоги в боротьбі. Тепер ми не тільки віримо, а впевнені, що можемо! 

США – “Феміда” буде наша!!! 

Судівський Шкільний Альянс понад усе!!!