Національна школа суддів України

Те, що ми знаємо - обмежено. Те, чого не знаємо – нескінченно…

22 лютого начальник відділу спеціальної підготовки Олександр Гашицький  провів зустрічі з 9 слухачами та слухачками, які проходять стажування з кримінального судочинства в Печерському районному суді міста Києва та суддями Володимиром Карабанем і Світланою Смик.

Олександр Гашицький обговорив питання належних умов проходження кандидатами та кандидатками стажування в цьому місцевому суді та поділився своїм суддівським досвідом з розгляду кримінальних справ, надав настанови щодо необхідності розвитку практичних навичок з написання процесуальних документів у плідній співпраці з наставниками. Він наголосив на важливості застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя під час розгляду кримінальних проваджень. Незважаючи на надмірне навантаження в суддів цього суду, коучі знаходять можливості для ефективної взаємодії зі своїми підопічними у виконанні кожним із них індивідуального плану стажування. Майбутні служителі Феміди з практичною користю на майбутнє відвідують судові засідання у кримінальних провадженнях з розгляду справ проти власності (крадіжки), про порушення правил дорожнього руху тощо.

Майбутні судді поділилися враженнями про актуальні питання проходження стажування в Печерському районному суді міста Києва. Ірина Подкопаєва підкреслила важливість під час проходження стажування можливості ефективно застосовувати свої знання та на практиці в реальних умовах під час підготовки проектів ухвал і вироків відточити навички та вміння для відправлення в майбутньому правосуддя з розгляду різних категорій кримінальних справ, а також разом із суддями–наставниками проаналізувати результати своєї роботи.