Національна школа суддів України

Техніки безконфліктного спілкування

З 24 по 26 лютого 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих (окружних) та апеляційних господарських судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Вітальними словами захід відкрив начальник відділу підготовки працівників апаратів судів Національної школи суддів України Віктор Лисак.

Розпочнеться підвищення кваліфікації з інтерактивних занять з використанням презентації Power Point, практичних вправ та мозкового штурму з питань роботи в команді  та лідерства, які проведуть суддя Шевченківського районного суду міста Запоріжжя Лілія Карабак та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ Тамара Закревська. Під час навчання учасники опанують методи злагодженої роботи у команді, способи правильного визначення пріоритетів та ефективної організації робочого часу для досягнення поставлених цілей.

Про порядок призначення та проведення експертизи у господарському судочинстві, роль судової експертизи як джерела доказів у господарському процесі,  найбільш поширені види судових експертиз, строки проведення та нормативне визначення їх вартості присутні дізнаються з виступу головного редактора наукового видання “Судово-психологічна експертиза”, експерта-психолога Олега Назарова.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України Ростислав Марчук ознайомить слухачів з порядком дотримання вимог антикорупційного законодавства, практичними аспектами заповнення декларацій та змінами в антикорупційному законодавстві, що набрали чинності з 1 січня 2020 року.

Застосування норм земельного законодавства при вирішенні спорів у господарських судах, особливості розгляду господарських справ, що виникають з  договорів оренди землі, новели у господарському судочинстві та договірні правовідносини господарського права обговорить з присутніми на своїх заняттях начальник управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності секретаріату Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Леся Зуєвич.

Питання психологічних особливостей комунікативної компетенції, техніки безконфліктного спілкування та керування конфліктом окреслить аудиторії психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова. Разом зі слухачами викладач напрацює алгоритми дій в окремих проблемних ситуаціях, якими працівники судів зможуть скористатися, у разі потреби, на практиці.

У навчальну програму включено екскурсію до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, під час якої учасники підготовки  дізнаються від начальника відділу систематизації законодавства бібліотечної та музейної діяльності Верховного Суду управління юридичного забезпечення Валентини Щербатюк історію становлення системи господарських судів України.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні питання.