Національна школа суддів України

Техніки безконфліктного спілкування для працівників апаратів судів

11 вересня 2020 року Національна школа суддів України за допомогою програми ZOOM провела онлайн семінар для працівників апарату Верховного Суду на теми: “Психологічна рівновага. Розвиток саморегуляції” та “Тайм-менеджмент як складова організаційної культури працівника суду”

Під час семінару із працівниками апарату суду дистанційно спілкувалися головний спеціаліст–психолог відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова та суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко.

Анжеліка Фарафонова розповіла про основні техніки досягнення психологічної рівноваги працівниками апаратів судів з урахуванням особливостей роботи в судовій системі, поділилася методиками розвитку саморегуляції.

Викладачка надала рекомендації із застосування в роботі технік безконфліктного спілкування, запропонувала поради щодо правильного реагування на конфліктні ситуації. У чаті учасники вебінару висловили свої думки щодо реагування на конфлікти та розв’язання різного роду нестандартних і критичних ситуацій, які викладачка могла прокоментувати.

Зокрема, психолог надала поради, як працівникам апаратів судів знаходити ефективний “безболісний” і найбільш дієвий вихід із конфліктних ситуацій, що можуть виникати як усередині колективу, так і з відвідувачами суду, як поводитися з особою, яка перебуває в агресивному стані.

Олена Панченко звернула увагу учасників семінару на особливості управління часом у діяльності працівників апаратів судів.

Під час семінару учасники ознайомилися з найважливішими методами  планування робочого часу і його раціонального використання для підвищення ефективності роботи. Слухачі мали можливість оволодіти практичними навичками визначення пріоритетів у роботі, встановлення професійних цілей та їх досягнення,  навчилися визначати “поглиначів часу” та боротися з ними.