Національна школа суддів України

Техніки психологічної самодопомоги

22 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Навички психологічної та домедичної допомоги у вимірах війни”.

Цей захід організовано та проведено спільно Львіським та Чернівецьким  регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Онлайн-семінар відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зазначила, що навіть в такий непростий час Національна школа суддів України намагається бути корисною та проводить заходи на актуальні теми. Мета саме цього заходу - навчити суддів та працівників апаратів судів використовувати на практиці психологічні захисні механізми при сприйманні різної інформації про воєнні події  та набутті навичок надання домедичної допомоги при пораненні чи травмуваннях,– резюмувала очільниця Львівського регіонального відділення.

Керівник Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник подякував колегам із Львівського регіонального відділення  за ініціативу та співпрацю у проведенні заходу. У НШСУ є вже досвід проведення семінару  на таку тему і узагальнений аналіз анкет свідчить про актуальність запропонованої тематики та високий рівень викладацько-тренерської команди.

Зі слухацькою аудиторією працювали заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук Андрій Маслюк та  начальник  Департаменту організації безпеки життєдіяльності ВГО Українська Служба Порятунку, сертифікований тренер з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин.

Учасники онлайн–семінару обговорили алгоритм дій під час сигналу тривоги в умовах воєнного стану,  правила надання домедичної допомоги при пораненні уламками чи внаслідок обстрілу, “розібрали” психологічну аптечку в умовах воєнного стану, отримали практичні поради з метою недопущення настання кризових психологічних станів внаслідок настання психотравмуючих подій.

За результатами участі в семінарі слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.