Національна школа суддів України

Тематичні тренінги для помічників суддів

3–7 квітня 2017 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Підготовку проходять 56 помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів  Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської областей.

Упродовж тижневих занять для слухачів  буде проведено такі тематичні тренінги: “Докази і доказування в кримінальному провадженні”, “Написання судових рішень у цивільному судочинстві” та “Верховенство права”. Тренінги проведуть судді Апеляційного суду Харківської області Алла Котелевець і Лілія Гуцал, суддя Дзержинського районного суду
м. Харкова Тетяна Штих, суддя Київського районного суду м. Харкова Світлана Муратова, суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуца та суддя Харківського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Людмила Волкова.

Під час підготовки помічники суддів і консультанти вдосконалять свої знання з ділової української мови. Кандидат філологічних наук, доцент  Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров розповість про особливості норм сучасної української літературної мови, ознайомить слухачів з основами етики ділового листування та процесуального документування.

Представники Головного територіального управління юстиції в Харківській області Наталя Колотілова та Вікторія Голуб розглянуть зі слухачами питання щодо застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, застосування міжнародних актів, визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні.

Про методику роботи помічника судді з матеріалами судових справ, підготовку справи до судового розгляду та процесуальні заходи щодо дотримання строків призначення й розгляду справ розповість голова Люботинського міського суду Харківської області Ірина Дем’яненко.