Національна школа суддів України

Тематичні тренінги для суддів, призначених на посаду судді вперше

3 лютого  2016 року в місті Харкові місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено тренінги для суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше, на теми: “Написання судових рішень у цивільному судочинстві ” та “Докази і доказування у кримінальному проваджені в суді першої інстанції”.  

Для проведення тренінгу на тему: “Написання судових рішень у цивільному судочинстві” було запрошено суддів Апеляційного суду Харківської області Аллу Котелевець та Лілію Гуцал. Під час тренінгу учасники розглянули сутність, поняття, цілі та адреси судового рішення, обговорили питання щодо додаткового рішення суду та проаналізували судове рішення щодо дотримання його структури та змісту.

Тренінг на тему: “Докази  і доказування у кримінальному проваджені” провели  суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяна Штих   та суддя Печенізького районного суду Харківської області В’ячеслав Смирнов. Учасники цього тренінгу опанували фундаментальні принципи доказування у змагальній системі, розглянули питання  належності, допустимості  та оцінки доказів. Окрім того, судді переглянули відеофільм за темою тренінгу та обговорили його. Під час роботи в малих групах учасники вирішували ситуативні завдання та презентували свої напрацювання на фліп-чарті.

Із повним текстом програм тренінгів для  суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше,  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.