Національна школа суддів України

Теорія та практика страхових правовідносин у господарському судочинстві

24 жовтня 2014 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Харківським апеляційним господарським судом  було проведено періодичне навчання суддів господарських судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Актуальні питання застосування господарського законодавства”.

У семінарі взяли участь 72 судді господарських судів Харківської, Сумської, Полтавської, Запорізької областей та Харківського апеляційного господарського суду.

Семінар складався із двох модулів:

- Страхові правовідносини в господарському судочинстві. Проблемні питання співвідношення інституту суброгації та регресу у спорах, що виникають із страхових правовідносин.

- Цінні папери: поняття, порядок реєстрації їх випуску. Особливості укладення угод, предметом яких є цінні папери. Порядок надання інформації щодо цінних паперів.

В обговоренні актуальних питань господарського судочинства взяли участь представники наукової спільноти. Так, для доповіді з питань страхових правовідносин у господарському судочинстві було запрошено кандидата юридичних наук, доцента кафедри цивільного права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Віктора Янішина. Для проведення семінару також було запрошено  суддю Харківського апеляційного господарського суду, кандидата юридичних наук  Володимира Пушая.

Судді господарських судів першої інстанції взяли активну участь в обговоренні питання щодо особливостей угод, предметом яких є цінні папери.

Після закінчення періодичного навчання кожному судді, який його пройшов, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.