Національна школа суддів України

Тренінг для майбутніх викладачів

14 грудня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для тренерів “Адміністративна відповідальність за порушення митних правил”.

Тренінг відкрила викладачка відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, яка зосередила увагу на змістовному наповненні навчального курсу, його базових складових та методичних порадах щодо проведення заходів з використанням інтерактивних методів навчання.

До проведення тренінгу було залучено суддів Світлану Муратову, Дмитра Ткаченка, Ларису Радуцьку, Петра Зарубу, Ярославу Марко та працівницю Національної школи суддів України Юлію Найденко.

Під час презентацій доповідачі поінформували суддівську аудиторію стосовно загальних положень щодо порушень митних правил та відповідальності за них, розповіли про провадження у справах щодо порушення митних правил, розкрили актуальні питання щодо особливостей адміністративної відповідальності за порушення митних правил (ч. 6 ст. 470, ст. ст. 471, 472 МК України), а також обговорили із суддями питання застосування конфіскації за подібні порушення.

Програмою заходу також було передбачено обговорення питань для експрес–опитування, модеровані дискусії та вирішення практичних завдань.

За результатами тренінгу підготовлено 22 нових викладача.