Національна школа суддів України

Тренінг для суддів-тренерів

У передмісті Києва проходить тренінг для суддів-тренерів, які будуть викладати в адміністративних судах сучасні міжнародні стандарти захисту прав людини в контексті міграції та притулку.

17–18 вересня 2014 року в передмісті Києва в межах освітнього компоненту проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції” розпочав роботу тренінг для суддів-тренерів, організований Національною школа суддів України у співпраці з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Всеукраїнською благодійною фундацією “Право на захист” за фінансової підтримки Європейського Союзу та за участі Верховного комісара ООН у справах біженців та міжнародної організації HIAS.

У тренінгу беруть участь судді, які спеціалізуються на розгляді міграційних спорів (щодо статусу біженця, примусового повернення або видворення іноземця чи особи без громадянства з України тощо), адвокати та представники міжнародних організацій.

Тренінг відкрили менеджер проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції” Дарина Толкач та начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої ради юстиції Національної школи суддів України Оксана Шамрай. Також від Національної школи суддів України в заході бере участь начальник відділу організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України Олександр Гашицький.

Перший день тренінгу присвячено вивченню основних принципів та методологічних засад навчання дорослих, практичним порадам щодо роботи з дорослими. Протягом другого дня учасникам буде презентовано матеріали навчального курсу “Сучасні міжнародні стандарти захисту прав людини в контексті міграції та притулку”, а також проведено тренінг із його викладання для суддів-тренерів.