Національна школа суддів України

Тренінг з антикорупційного законодавства для суддів господарських судів

14 серпня 2015 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України провело тренінг для суддів господарських судів на тему: “Антикорупційне законодавство”.

У заході взяли участь 13 суддів Харківської, Сумської, Луганської, Запорізької та  Донецької областей.

Тренінг для суддів господарських судів спрямований на ознайомлення з новелами антикорупційного законодавства України та європейськими стандартами у цій сфері. Мета навчань – підвищити рівень обізнаності суддів  з різновидів корупційних проявів, особливостей фінансового контролю, заходів, пов’язаних із запобіганням конфлікту інтересів, тощо.

Розробники та викладачі тренінгу суддя Дзержинського районного суду м. Харкова  Тетяна Штих  та суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал, окрім викладу лекційного матеріалу, спілкувались з учасниками тренінгу  щодо дотримання суддями вимог антикорупційного законодавства.

Як завжди, робота учасників заходу була активною, а дискусії жвавими. Судді працювали малими групами: вирішували завдання, побудовані на реальних ситуаціях застосування антикорупційного законодавства. Спільно виробляли підходи до розуміння та виконання вимог антикорупційного законодавства. Під час “мозкового штурму” сформулювали та  виклали на фліп-чарті проблемні питання із запропонованої для обговорення теми. За результатами участі у тренінгу відповіли на тестові запитання.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після завершення тренінгу суддям  вручено сертифікат Національної школи суддів України.