Національна школа суддів України

Тренінг з антикорупційного законодавства: різновиди корупційних проявів

19 листопада 2015 року в місті Харкові у рамках підготовки працівників апаратів окружних та апеляційних адміністративних судів Харківське регіональне відділення провело тренінг на тему: “Антикорупційне законодавство”

Тренінг спрямований на ознайомлення працівників апаратів судів з новелами антикорупційного законодавства України та європейськими стандартами в цій сфері. Мета тренінгу  - підвищити рівень обізнаності слухачів  з різновидів корупційних проявів, особливостей фінансового контролю, заходів, пов’язаних із запобіганням конфлікту інтересів тощо.

Відкрив захід проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок. У своїй презентації він зосередив увагу на своєчасності проведення тренінгів з такою тематикою. З прийняттям нового антикорупційного законодавства виникла необхідність вироблення єдиних правильних підходів до розуміння та тлумачення цих законодавчих норм. Володимир Мазурок розповів слухачам про основні напрями діяльності Національної школи суддів України, про втілення втроботу новітніх методів навчання задля заохочення суддів та працівників апаратів судів до відвідування занять та підвищення власного професійного рівня.

На тренінгу із слухачами працювали розробники та викладачі тренінгу - суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяна Штих та суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал. Слухачі працювали в малих групах, презентували напрацювання на фліп - чартах, вирішували ситуативні завдання та відповідали на тестові запитання. Під час тематичних дискусій - отримали фахові поради від тренерів.

Тренінги з антикорупційного законодавства Харківське регіональне відділення проводить для всіх категорій слухачів – суддів та працівників апаратів судів.

Повний текст програми заходу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.