Національна школа суддів України

Тренінговий вишкіл суддів

18–22 лютого 2019 року в  місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Проведення підготовки відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка зазначила, що програма підготовки суддів передбачає проведення чотирьох тематичних тренінгів з цивільної та кримінальної спеціалізацій.

Доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров звернув увагу суддів на вимоги до укладання документів та особливості їх мовного оформлення. Викладач акцентував увагу присутніх на типових мовних помилках,  правильності вживання словосполучень і чужомовних слів.

У межах програми підготовки місцевих загальних судів передбачено проведення тренінгів: “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин” та “Особливості розгляду спорів про визначення правочинів недійсними ” (тренери – судді Лілія Гуцал і Світлана Ященко), “Застосування електронних доказів під час розгляду справ пов’язаних з корупцією” (тренери – судді Дмитро Крівцов та Олексій Шарко), “Діяльність слідчого судді як гаранта захисту прав людини на досудовому розслідуванні ” (тренери – судді Світлана Шаренко і Максим Глоба).

Голова Київського районного суду міста Харкова Світлана Шаренко обговорить зі своїми колегами актуальні питання розгляду кримінальних проваджень судом присяжних.

Про особливості здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх розкажуть на тренінгу судді Євген Болибок та Юлія Шуліка.

У програмі підготовки суддів передбачено огляд міжнародних стандартів у сфері судових проваджень щодо неповнолітніх, опанування  загальних засад здійснення кримінальних проваджень, вивчення особливостей призначення покарання та застосування примусових заходів виховного характеру щодо неповнолітніх.

Після закінчення підготовки судді поділяться враженнями, висловлять свої побажання та пропозиції в запропонованій анкеті зворотного зв’язку та отримають сертифікати Національної школи суддів України.

Повний текст програм підготовки розміщений на офіційному веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.