Національна школа суддів України

Третій день онлайн тренінгу Ради Європи щодо кіберзлочинності та електронних доказів

7 квітня 2021 року розпочався третій день онлайн тренінгу “Кіберзлочинність та електронні докази”, що розроблений і проводиться в рамках навчання суддів для підвищення кваліфікації у співпраці Національної школи суддів України та проєкту Ради Європи CyberEast.

Викладачами онлайн тренінгу є експерти проєкту CyberEast Ханія Хіллвел, суддя з Лівану, та Бранко Стаменкович, заступник Генерального прокурора Сербії.

Загальне модерування тренінгу здійснюють заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Національної школи суддів України Олександр Іщенко, головний науковий співробітник вказаного відділу Олександр Кравчук та спеціаліст проєкту CyberEast Ана Влад.

У третій день онлайн заходу учасники ознайомляться із законодавством про кіберзлочинність, включаючи Будапештську конвенцію про кіберзлочинність в її процесуальному аспекті, та обговорять із міжнародними експертами процесуальні особливості проведення обшуку, виїмки, збору даних в режимі реального часу і перехоплення. Окрема увага під час третього дня тренінгу буде приділена вивченню базових концепцій взаємної правової допомоги та міжнародної співпраці в рамках Будапештської конвенції про кіберзлочинність.

Для кращого засвоєння матеріалу, набуття суддівських вмінь та навичок під час тренінгу будуть проведені експрес-опитування, дослідження та обговорення між суддями проблемних питань використання електронних доказів.

Довідково: Захід триватиме онлайн до 8 квітня 2021 року. За результатами успішного проходження тренінгу судді-слухачі заповнять анкети зворотного зв’язку та отримають сертифікати про участь.