Національна школа суддів України

Триває дистанційна підготовка працівників апаратів судів

14–17 вересня 2020 року Національна школа суддів України проводить онлайн підготовку головних і провідних спеціалістів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів.

Підготовку відкрила заступник директора  Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка  під час вітального слова ознайомила слухачів із програмою та нагадала про можливість дистанційного спілкування.

У ході підготовки слухачі ознайомляться із відеопрезентацією заступника начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрія Маслюка  та головного спеціаліста цього ж відділу Анжеліки Фарафанової.

На відеозанятті головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, доцента, кандидата філологічних наук  Оксани Кабиш головні і провідні спеціалісти судів удосконалять свої навички та вміння  з українського ділового мовлення.

Також працівники апаратів судів прослухають лекції судді-викладача, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду Онуфрія Колотила, під час яких ознайомляться з першочерговими заходами органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Відеолекцію щодо особливостей розгляду справ про адміністративні правопорушення та судову практику застосування адміністративних стягнень презентує суддя Першотравневого  районного суду м. Чернівців Євген Нестеренко.

З основними положеннями Закону України “Про захист персональних даних” слухачів ознайомить  головний спеціаліст відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрій Тюфтій.

Також учасники підготовки опрацюють вимоги Закону України “Про  державну  службу”, які пред’являються до осіб, призначених на керівні посади, і вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, розглянуть заходи попередження та відповідальність за корупційні прояви, отримають відповіді від фахівця на питання, що стосуються  конфлікту інтересів і фінансового контролю.

Під час підготовки  слухачі також  вивчать  актуальні питання про порядок подання та заповнення декларацій про доходи, дисциплінарну та матеріальну відповідальності державних службовців у контексті Закону України “Про державну службу”, підстави для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності та ін.

Кожен слухач, який успішно пройде підготовку, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.