Національна школа суддів України

Триває громадське обговорення проекту конституційної реформи правосуддя

7 жовтня 2015 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у громадському обговоренні проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, затвердженого Конституційною Комісією. Організатор обговорень, які проходили в Одесі - Конституційна Комісія за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя». 

Члени Конституційної Комсії презентували учасникам заходу затверджений Конституційною Комісією текст змін до Конституції в частині правосуддя. 


Ректор Національної школи суддів України Микола  Оніщук т розповів про підвищення вимог до суддів та їх відповідальності, а також прозорі конкурсні процедури при призначенні суддів. Зокрема, Микола Оніщук зазначив, що необхідно запровадити європейські стандарти незалежності суддів, в першу чергу шляхом усунення політичного впливу на суддів. Також одним з нагальних кроків ректор назвав вилучення повноважень парламенту щодо призначення суддів шляхом передачі всіх повноважень до Вищої ради правосуддя, рішення якої будуть виконуватися Президентом при призначенні суддів.