Національна школа суддів України

Триває підготовка до другого загальнонаціонального форуму “Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці”

11 червня 2018 року відбулося чергове  засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя,  до складу якої входять представники Національної школи суддів України, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Верховного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України,  Державної судової адміністрації України. У засіданні взяли участь представники канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні. Засідання було присвячене питанням організації другого загальнонаціонального форуму “Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці”, який відбудеться  26 червня 2018 року в місті Києві.

У засіданні робочої групи від Національної школи суддів України узяла участь головний спеціаліст відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції та бібліотечно-видавничої діяльності Ольга Кузьміна.

Учасники обговорили організаційні  питання підготовки до форуму, зокрема, готовності партнерів – організаторів форуму.  Окремо було розглянуто питання щодо необхідності і ходу підготовки вирішення верифікації фейсбук-сторінок судів, а також проаналізовано питання онлайн-трансляції судових засідань та реалізації права на відповідь у разі поширення у ЗМІ недостовірної інформації про суд.