Національна школа суддів України

Триває робота над упровадженням первинного кваліфікаційного оцінювання суддів

15 квітня 2015 року у  Національній школі суддів України було проведено тренінг (у форматі workshop) для розробників тестових запитань, які будуть використані при проходженні суддями іспиту у рамках первинного кваліфікаційного оцінювання, відповідно до положень Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд".  


Захід був організований відділом науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої Ради юстиції Національної школи суддів України за підтримки проекту USAID "Справедливе правосуддя".

Для проведення тренінгу було запрошено національного експерта з психометрії, президента міжнародної громадської організації "Універсальна екзаменаційна мережа" (UENet) Сергія Мудрука.

Крім працівників профільних відділів Національної школи суддів України до участі у тренінгу було залучено також профільних працівників Секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

У ході тренінгу учасники отримали практичні рекомендації щодо оцінки таксономічної характеристики тестових запитань, а також мали змогу попрактикуватися у складанні тестових запитань на різні когнітивні рівні та отримати коментарі експерта щодо складених запитань.