Національна школа суддів України

Триває розробка тренінгу “Перешкоджання у здійсненні судочинства (процесуальні інтервенції). Методи протидії”

28 жовтня 2020 року за допомогою програми ZOOM відбулось засідання групи розробників тренінгу для суддів загальних місцевих судів “Перешкоджання у здійсненні судочинства (процесуальні інтервенції). Методи протидії”.

До групи розробників навчального курсу (у формі тренінгу) увійшли працівники Національної школи суддів України: заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких – керівник групи розробників, а також Ольга Шаповалова – начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник НШСУ та викладач цього відділу Юлія Герус. Матеріали тренінгу розробляються за участю суддів: Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Максима Ходаківського, Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Лілії Карабак та Господарського суду Житомирської області Олексія Омельяна.

На засіданні розробники обговорили попередньо напрацьовані матеріали тренінгу та питання їхньої адаптації до дистанційного формату викладання. У підсумку, враховуючи  актуальність питань, що висвітлюються у цьому курсі, учасники групи розробників вирішили у 2021 році створити ще 2 нові курси з аналогічної тематики – для суддів господарської та адміністративної юрисдикції.

На грудень 2020 року заплановано апробацію тренінгу у дистанційному форматі навчання.