Національна школа суддів України

Триває системна співпраця установ системи правосуддя

27 квітня 2018 року відбулося чергове засідання Комунікаційного комітету системи правосуддя. Мета засідання - підписання Меморандуму про взаємодію і співпрацю представників системи правосуддя України та додатків до нього  у новій редакції у зв’язку з оновленням Верховного Суду та зміною керівництва Ради суддів України.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відмітив, що у контексті надзвичайно сильних очікувань суспільства від покращення якості діяльності судів, системи правосуддя, важливого значення набувають питання  координації між усіма суб’єктами, відповідальними за організацію судочинства, забезпечення єдиної практики і, в результаті, поліпшення  довіри громадян до судової влади. Власне, Меморандум ставить за мету вирішувати через координацію та взаємодію зазначені основні завдання шляхом належною здійснення повноважень кожною з установ, – наголосив Микола Оніщук.

Під час засідання Комунікаційного комітету системи правосуддя були обговорені, зокрема, актуальні питання здійснення процедури звільнення суддів, кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, надання обов’язкових для розгляду Верховною Радою України висновків  щодо законопроектів, які стосуються судоустрою і статусу суддів, тощо.