Національна школа суддів України

Трудові правовідносини: огляд законодавчих змін

9 червня 2022 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих, апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду на семінарі “Організація трудових відносин в умовах воєнного стану”.

Навчальний захід відкрила директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка висловила вдячність викладачам за участь у проведенні семінару, побажала всім плідної, активної роботи. Вона акцентувала увагу, що програму заходу було сформовано з урахуванням актуальних питань, які виникають в роботі кадрових підрозділів судів у період воєнного стану.

Викладачами семінару запрошені начальник управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Олег Дробинський, начальник відділу кадрового забезпечення (І) управління кадрової роботи апарату Верховного Суду Ольга Крукевич та головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін.

Модерувала навчальний захід заступниця директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова.

З новелами трудового законодавства, пов’язаними із введенням воєнного стану ознайомив присутніх Андрій Мацокін. Викладач розповів про особливості переведення працівників та зміни істотних умов праці в умовах воєнного стану; евакуацію підприємства в іншу місцевість; простій та призупинення трудових відносин; звільнення, припинення/розірвання трудового договору. Викладач  висвітлив практичні аспекти застосування законодавства про працю в умовах воєнного стану.

Ольга Крукевич зосередила увагу аудиторії на питаннях щодо нормативно-правового регулювання призначення на посади державної служби громадян України під час воєнного стану.

Про особливості роботи кадрових підрозділів апаратів судів розповів присутнім Олег Дробинський. Викладач надав фахові відповіді на запитання щодо організації кадрового діловодства та висвітлив окремі аспекти проходження державної служби в апараті суду.

На завершення навчального заходу слухачі взяли участь у загальному обговоренні та висловили свої враження, зауваження і побажання у запропонованих анкетах зворотного зв’язку.

Із повним текстом програми семінару можна ознайомитись за посиланням.