Національна школа суддів України

Цифрові права в контексті захисту свободи слова

15 лютого 2022 року Національна школа суддів України за підтримки Ініціативи з верховенства права в Україні Асоціації американських юристів (American Bar Association Rule of Law Initiative) провела онлайн–засідання робочої групи з напрацювання матеріалів тренінгу для суддів “Цифрові права в контексті захисту свободи слова: судовий аспект”.

Від Національної школи суддів України участь у заході взяли заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко та провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Катерина Слюсарева.

Ініціативу з верховенства права в Україні представили програмний менеджер Ярополк Бриних і медіаюристка, експертка ГО “Платформа прав людини” Людмила Опришко.

До розроблення тренінгу також долучилися судді Олена Панченко (Авдіївський міський суд Донецької області) і Микола Місечко (Оболонський районний суд міста Києва).

За результатами заходу напрацьовано структуру майбутнього тренінгу, методологію його проведення, розподілено завдання з напрацювання матеріалів, а також погоджено орієнтовні строки роботи над курсом.