Національна школа суддів України

Цінностям неможливо навчитись – їх потрібно пережити

30 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Подолання паніки та планування майбутнього в умовах війни”.

Захід організовано та проведено спільно Львіським та Чернівецьким  регіональними відділеннями та відділом підготовки суддів Національної школи суддів України.

Семінар відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зазначила, що навчання має на меті поглибити знання суддів та працівників апаратів судів про інформаційну безпеку під час війни та гігієну власного профілю у соціальних мережах, а також розвинути навички розпізнавання пропагандистських ресурсів під час воєнного стану.

У своєму вітальному слові директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник подякував своїм колегам  за співорганізацію заходу, а слухачам - за цікавість до навчань, які проводяться Національною школою суддів України.

Усі без винятку події, що відбуваються в нашому житті впливають на нього, зокрема і на нашу свідомість та психічне здоров’я. За сучасних реалій дуже важливо вміти вберегтися від негативних інформаційних впливів. Тому, частина питань онлайн-семінару присвячена питанням психологічного  контейнерування травмуючих подій в умовах війни та організації часу в умовах кризи: безпеці, роботі, сім’ї, здоров’ю. До обговорення цієї категорії питань було запрошено керівника психологічної служби ДОЗ ЛОДА, судового експерта–психолога, Президента Всеукраїнської Асоціації індивідуальної психології, психотерапевта, супервізора NASAP Зоряну Кошулинську та психолога, психотерапевта з питань подолання кризи Громадської організації “Центр “Жіночі перспективи” Олену Кальбус.

Питання інформаційної безпеки під час війни було проаналізовано разом із головою Ради Міжнародної асоціації “Вільна Україна” Денисом Богушем.

Із програмою семінару можна ознайомитися тут.