Національна школа суддів України

У фокусі підготовки – діяльність прес-секретаря суду

22–26 лютого 2016 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  спеціалістів   із забезпечення зв’язків  зі  ЗМІ (прессекретарів) місцевих загальних та апеляційних судів.

Директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник ознайомив слухачів  із програмою підготовки та зазначив, що метою цієї підготовки є удосконалення  навичок прес-секретарів, необхідних для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

Підготовку  проходять  17 спеціалістів   із забезпечення зв’язків  зі  ЗМІ.

Для проведення підготовки запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Валентину Чупікову,  Ігоря  Лисака, Онуфрія  Колотила

Під час підготовки Онуфрій  Колотило роз’яснить слухачам особливості виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.  

Суддя  Першотравневого районного суду м. Чернівців  Аліна Федіна, яку також запрошено викладачем, проведе комунікаційний практикум, ознайомить із правилами поведінки  журналістів у залі судового засідання і приміщенні суду та розповість про обов’язки прес-секретаря щодо забезпечення відкритості суду.

У ході підготовки  буде також обговорено актуальні питання щодо  способів та допустимих  меж висвітлення діяльності судів різної юрисдикції у ЗМІ, принципів взаємодії суду та ЗМІ.

У ході підготовки Валентина Чупікова у своїй лекції зверне увагу  на вимоги при застосуванні правил поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року № 33 та професійну етику працівників апарату суду.

Повний текст програми підготовки  спеціалістів   із забезпечення зв’язків  зі ЗМІ (прес–секретарів) місцевих загальних та апеляційних судів опублікований на сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.