Національна школа суддів України

У фокусі підготовки – діяльність прес-секретаря суду

20–24 лютого 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  спеціалістів  із забезпечення зв’язків  зі  ЗМІ (прес–секретарів) місцевих загальних та апеляційних судів.

Мета підготовки – удосконалити навички прес-секретарів, необхідних для забезпечення комунікаційних зв’язків суду та громадськості.

Заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій ознайомила слухачів із програмою та регламентом  підготовки .

Підготовку  проходять  12 спеціалістів  із забезпечення зв’язків  зі  ЗМІ (прес–секретарів).

Прес-секретарі судів висловили свої очікування від навчання  розвинути  свої вміння щодо  висвітлення діяльності суддів та судів на офіційних  веб–сайтах, а також  вивчити  стандарти інформаційної діяльності в мережі Інтернет.

Найбільший інтерес у слухачів викликала тематика щодо підготовки відповідей на запити ЗМІ, матеріалів, спрямованих на спростування публікацій, в яких відображено недостовірну інформацію, реагування на запити і критичні публікації, повідомлення.

Проведуть підготовку досвідчені судді Апеляційного суду Чернівецької області Валентина Чупікова, Ірина Литвинюк та  Онуфрій  Колотило, заслужений журналіст України, доцента кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича  Тетяна Смолдирева та суддя Першотравневого районного суду м. Чернівців Аліна Федіна.

Цікавою та корисною для прес-секретарів буде інтерактивна лекція Тетяни Смолдиревої, під час якої буде обговорено актуальні питання щодо  способів та допустимих меж висвітлення діяльності судів різної юрисдикції у ЗМІ, а також принципи взаємодії суду та ЗМІ.

Аліна Федіна зверне увагу слухачів на правила поведінки журналістів у залі судового засідання та приміщенні суду та на обов’язки прес-секретаря щодо забезпечення відкритості суду.

Повний текст програми підготовки спеціалістів із забезпечення зв’язків  зі ЗМІ (прес–секретарів) місцевих загальних та апеляційних судів опубліковано на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.