Національна школа суддів України

У фокусі підготовки – організація роботи суду

22–25 лютого 2021 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку старших секретарів і секретарів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів.

Вітальною промовою навчальний захід відкрила заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій.

Під час підготовки секретарі судів розглянуть питання щодо проходження державної служби в апараті суду та щодо антикорупційного законодавства, вивчать правила етичної поведінки і вимоги Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах.

Підготовку проведуть суддя Чернівецького апеляційного суду Онуфрій Колотило, суддя Першотравневого районного суду м. Чернівців Євген Нестеренко, заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Розумняк та Тетяна Аілінчій .

Розпочав підготовку викладач кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету
ім. Ю. Федьковича, кандидат філологічних наук Ігор Грималовський, який фахово розповів про особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю, звернув увагу слухачів на окремі аспекти ділового листування.

Цікавими та змістовними будуть лекції заступника начальника відділу документального забезпечення Чернівецької обласної прокуратури Юрія Тюфтія, який розгляне зі слухачами Закон України “Про звернення громадян” та питання щодо роботи в суді із запитами на отримання публічної інформації відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Окрім того, участь у проведенні підготовки візьме помічник судді Чернівецького окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Анатолій Павлюк, який зосередить увагу слухачів на дотриманні вимог Законів України  “Про електронні документи та електронний документообіг” та “Про електронні довірчі послуги”.

Під час підготовки секретарі судів обміняються професійним  досвідом, отримають відповіді на актуальні запитання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами проходження підготовки кожен слухач отримає Сертифікат Національної школи суддів України.