Національна школа суддів України

У фокусі підготовки – стандарти виготовлення судового рішення

26-30 квітня 2021 року Національна школа суддів України проводить онлайн–підготовку та підвищення рівня кваліфікації помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів із використанням програми “Zoom”.

Відкрила онлайн–підготовку заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка ознайомила слухачів і слухачок із програмою та нагадала про можливість дистанційного спілкування.

Підготовку розпочала презентацією інтерактивної лекції викладач кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету  ім. Ю. Федьковича Ігоря Грималовського, у ході якої слухачі та слухачки вдосконалили свої знання з етикету ділової мови, детально ознайомились зі змінами та доповненнями українського правопису,  з мовними засобами офіційно–ділового стилю.

Директорка Харківського відділення Лілія Гуцал детально зупинилась на стандартах виготовлення судового рішення, а Тетяна Аілінчій у своїй презентації зосередила увагу на засади організації роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій.

Відповідно до затвердженої програми підготовки суддя Онуфрій Колотило ознайомить з першочерговими заходами органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Головний спеціаліста Чернівецького регіонального відділення Ганна Барабащук розкриє  питання захисту соціальних прав громадян та аспекти застосування судами вимог законодавства про захист прав споживачів.

Суддя Аліна Федіна у своїй презентації зосередить увагу на правових позиціях Європейського суду з прав людини, викладених у рішеннях Європейського суду, які набули статусу остаточних, а суддя Євген Нестренко за допомогою презентації розкриє питання щодо проваджень у справах про адміністративні правопорушення.

У ході онлайн–підготовки помічники суддів місцевих загальних та апеляційних судів зможуть обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами успішного проходження підготовки кожен із помічників судді отримає сертифікат Національної школи суддів України.