Національна школа суддів України

У Львові відбувся cемінар для випускників Програми з питань судового адміністрування

19-20 лютого 2014 року  у Львові було проведено семінар для випускників Програми з питань судового адміністрування, яка впроваджувалася спільно Національною школою суддів України, Державною судовою адміністрацією України та Проектом USAID “Справедливе правосуддя”. 

До реалізації програми, яка почалася у 2013 році, Проектом USAID “Справедливе правосуддя” було залучено Мічиганський університет, який багато років спеціалізується на відповідних програмах фахової підготовки судових адміністраторів у США. Цей досвід та знання американських колег у поєднанні зі знаннями та досвідом українських викладачів, які були залучені до навчальної програми, дав можливість, як зазначила проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна, отримати корисний навчальний продукт для його подальшого запровадження Національною школою суддів України у процес підготовки керівників та заступників керівників апаратів судів для покращення їх спроможності у виконанні адміністративних/управлінських функцій.


 

Метою проведеного семінару було з’ясування  стану реалізації розроблених учасниками програми проектів; обмін досвідом про те, що вдалося зробити, а що ще має бути зроблено; які  уроки були винесені та які фактори перешкоджали чи сприяли впровадженню проектів; які, на погляд учасників, практики можна було б запропонувати колегам з інших судів, розробити рекомендації щодо підвищення кваліфікації, тренінгів та професійного розвитку у сфері судового адміністрування.

 

 

  

 Для авторів дистанційного навчального курсу з питань судового адміністрування - фахівців Національної школи суддів України Шамрай О.В., Буряк Н.В., Бахарєвої Г.М., які були присутні на семінарі, набутий учасниками досвід та надані рекомендації є дуже важливими. Авторський колектив завершує розробку курсу, який має запрацювати у першому півріччі поточного року і бути доступним на веб-сайті Національної школи суддів України.

На завершення заходу член експертної ради пілотної програми начальник відділу Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова запевнила учасників програми про максимальне використання набутого випускниками досвіду в навчальному процесі загалом та дистанційному курсі зокрема, а також звернулася до них з пропозицією надіслати до Національної школи суддів України напрацьовані практичні матеріали. Також учасникам було запропоновано стати першими викладачами дистанційного курсу з питань судового адміністрування для своїх колег.