Національна школа суддів України

У Національній школі суддів України відбулась зустріч із представниками українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”

18 грудня 2013 року у Національній школі суддів України відбулась зустріч із представниками українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”. Національну школу суддів України представляли  ректор  Микола Оніщук,  проректор Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова. 




З боку українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку ” участь у зустрічі взяли директор з правових та освітніх питань Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон, менеджер проекту Ігор Осика та координатор проекту Олександра Баранюк.

Метою зустрічі було обговорення результатів спільної попередньої діяльності та планів подальшої співпраці. Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук наголосив на важливості та ефективності співпраці та висловив сподівання на такий же результат і у майбутньому.

Микола Оніщук довів до представників Проекту власне бачення інституційного розвитку установи, зазначивши, що оновлення системи підготовки суддів є однією з важливих складових забезпечення якісного правосуддя в Україні. Таке оновлення потребуватиме не тільки значних організаційних зусиль, але й має спиратись на відповідну законодавчу підтримку. Так, на законодавчому рівні має бути збільшена тривалість такої підготовки. Також суттєвих змін має зазнати методологія підготовки.

Представники проекту, в свою чергу, зазначили, що поділяють цілі і завдання, які Національна школа суддів України ставить перед собою, та готові активно сприяти їх реалізації. Зокрема, проект допомагатиме методологічно у розробці навчальних курсів, підтримуватиме інституційний розвиток  НШСУ, а Національний суддівський інституту Канади поділиться досвідом організації своєї роботи.