Національна школа суддів України

У Національній школі суддів України відбулася зустріч з технічним радником при Міністерстві юстиції України

16 січня 2014  відбулася робоча зустріч керівництва Національної школи суддів України з суддею Крістін Пільтан, технічним радником посольства Франції, чию посаду запроваджено при Міністерстві юстиції України для надання консультативної допомоги у правовій сфері.

Національну школу суддів України представляли ректор Микола Оніщук, проректор з науково-дослідної роботи Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук розповів про стратегічні напрями інституційного розвитку та діяльності установи, відзначивши, що основний із цих пріоритетів - оновлення системи підготовки суддівських кадрів та підвищення якості навчальних програм.

Микола Оніщук проінформував пані Пільтан, що для реалізації поставлених завдань потрібні законодавчі зміни. Національною школою суддів України підготовлені відповідні пропозиції, спрямовані на вдосконалення системи підготовки суддівських кадрів. Ректор також звернувся з проханням про надання експертної оцінки підготовленого документу.

Крім того, ректор наголосив, що наразі для НШСУ важливим є вивчення успішного міжнародного досвіду у сфері організації підготовки кандидатів на посаду судді та діючих суддів, задля впровадження такого досвіду в Україні.

У відповідь технічний радник при Міністерстві юстиції України пані Крістін Пільтан зазначила, що повністю розділяє бачення керівництва Національної школи суддів України щодо необхідності, напрямів та засобів вдосконалення системи підготовки суддів.

Сторони досягли домовленості щодо співпраці у сфері обміну досвідом. Зокрема, представникам Національної школи суддів України буде надана можливість вивчити досвід та організацію роботу Національної школи магістратури Франції.