Національна школа суддів України

Зустріч представників українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”

19 травня відбулась зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука з представниками Національного суддівського інституту Канади та українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.

У зустрічі також взяли участь проректори Наталія Шукліна, Анатолій Костенко та Володимир Мазурок.

У ході зустрічі були обговорені питання співробітництва Національної школи суддів України з Національним суддівським інститутом Канади в рамках українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.

Ректор Микола Оніщук відзначив, що завдяки проекту встановлена унікальна, тісна та плідна співпраця з  Національним суддівським інститутом Канади. Результатом такої співпраці є значна кількість практичних навчальних курсів для суддів, а також відчутна допомога у інституційному розвитку Національної школи суддів України. При цьому він наголосив, що значення розроблених курсів для підготовки суддів важко переоцінити, враховуючи особливу актуальність їх тематики та водночас їх доступність для сприйняття та розуміння.

У відповідь суддя Суду королівської лави провінції Альберта Адель Кент, яка з липня місяця 2014 року обійме посаду директора Національного суддівського інституту Канади подякувала за високу оцінку здобутків співпраці та зазначила, що поділяє сподівання керівництва Національної школи суддів України на її  продовження в майбутньому.

Директор із юридичних та освітніх питань Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон відзначив, що співпраця з фахівцями Національної школи суддів України в розробці навчальних курсів для суддів є плідною та корисною, однак має бути поглиблена.

Учасники зустрічі домовились докласти зусиль та забезпечити високу ефективність спільної роботи над розробкою окремих модулів та впровадженням навчальних курсів для суддів.