Національна школа суддів України

У судових архівах міститься багато доль

14 лютого 2019 року проректор Володимир Мазурок відвідав Києво–Святошинський районний суд Київської області, в якому розпочали проходження стажування  9 майбутніх суддів, які протягом чотирьох тижнів мають вивчити практику розгляду кримінальних проваджень.

У ході відвідування суду Володимир Мазурок зустрівся з головою суду Тетяною Дубас і поспілкувався із суддями–наставниками (коучами) Владиславом Лисенком і Мирославою Омельченко, з якими обговорив основні питання організації стажування.

Володимир Мазурок підкреслив, що стажування кандидаток і кандидатів на посади суддів спрямоване на отримання ними вмінь і навичок застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.

У ході зустрічі обговорювалися питання щодо надання суддями, які є коучами, компетентних рекомендацій, порад і роз’яснень щодо складання проектів постанов, ухвал і вироків,  а також передачі особливостей досвіду з розгляду кримінальних проваджень слухачам і слухачкам. Для постановлення законного, справедливого та обґрунтованого вироку в ході розгляду зазначених проваджень суд має дослідити всі обставини справи, зібрати необхідні докази та надати їм оцінку.

Проректор Володимир Мазурок обговорив з кандидатками та кандидатами на посади суддів актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів, та зазначив, що  майже 33 роки тому він сам протягом року стажувався в  цьому суді Київської області, був його народним засідателем і працював на посаді народного судді. Він також ознайомив майбутніх суддів із судовими справами, які розглядалися під його головуванням і які зберігаються в архіві суду, приміщення якого відповідає належним стандартам.