Національна школа суддів України

У центрі уваги - питання психологічної компетентності судді у практичній діяльності

27 квітня 2016 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Вищим господарським судом України проведено періодичне навчання суддів Вищого господарського суду України з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Психологічна адаптація до професії судді. Запобігання розвитку професійного вигорання”.

Захід відкрив начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України  Іван Балаклицький.  

Перед суддями з лекцією виступив начальник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, кандидат психологічних наук, доцент Юрій Ірхін. Пан Ірхін розповів, що професійна діяльність суддів має низку психологічних особливостей, обумовлених та тісно пов’язаних з роллю суддівства у суспільстві. Викладач цікаво розкрив тему професійного вигорання, розповівши про його причини, прояви та шляхи запобігання. Юрій Ірхін зосередив увагу на основних симптомах синдрому вигорання та детально зупинився на комплексній профілактиці.  

За результатами підготовки судді подякували викладачу за змістовний та цікаво поданий матеріал та висловили побажання щодо розширення практики проведення подібних заходів за даною тематикою.