Національна школа суддів України

У центрі уваги семінару – доброчесність та компетентність суддів

11 травня  2016 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  семінар для  суддів місцевих загальних судів на тему: “Доброчесність та компетентність судді як основні елементи довіри до суду” .

У семінарі беруть участь судді місцевих загальних судів Київської, Львівської, Волинської, Донецької  та інших областей.

З метою та регламентом роботи заходу ознайомили директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Анатолій Огородник та заступник  начальника  відділу забезпечення діяльності ректорату  радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова, яку запрошено для проведення  семінару.

На початку семінару було проведено опитування суддів стосовно очікувань від заходу. Судді висловили думки про необхідність набути практичних навичок щодо реалізації положень Кодексу суддівської етики, уміння визначати підстави для застосування самовідводу та знаходити порушення основних принципів суддівської етики.

Під час семінару учасники розглянуть принципи суддівської етики відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства, обговорять поведінку судді під час здійснення правосуддя, принципи та стандарти етичної поведінки в позасудовій діяльності.

Разом із суддею Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрієм Колотилом судді вивчать актуальні питання щодо відповідальності суддів за вчинення корупційних правопорушень та розглянуть оформлення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового   характеру за рік.

Повний текст програми семінару  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.