Національна школа суддів України

У центрі уваги семінару – протидія торгівлі людьми

19–20 січня 2016 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Міжнародною організацією з міграції проводить семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Зміцнення потенціалу правоохоронних органів України в боротьбі з торгівлею людьми через посилення їх ролі в національному механізмі взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Це перший семінар із запланованих за вказаною тематикою, які буде проведено в місті Харкові для суддів та представників правоохоронних органів Харківської, Запорізькій, Чернігівської, Луганської, Сумської, Херсонської, Донецької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Директор Харківського регіонального відділення Валентина Коржик привітала учасників та співорганізаторів семінару та подякувала за спільну працю.

У рамках проекту “Зміцнення зусиль України щодо протидії торгівлі людьми”, який фінансується Офісом з моніторингу та боротьби з торгівлею людьми Державного департаменту США, Представництво Міжнародної організації з міграції  в Україні надає  підтримку Уряду України щодо зміцнення потенціалу в протидії торгівлі людьми відповідно до основних міжнародно-правових стандартів розслідування злочинів та принципів найкращої   практики, зосередженої на правах та потребах постраждалих осіб.

Семінар, який розпочав свою роботу в місті Харкові, є міждисциплінарним навчанням для суддів, представників системи кримінального судочинства, обласних державних адміністрацій, відповідальних за встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, недержавних надавачів соціальних послуг.

До програми семінару включено питання щодо виявлення та документування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, розуміння стану уразливості, механізмів захисту потерпілих та свідків тощо.

Для проведення семінару запрошено суддю Апеляційного суду Донецької області Любомира Никифоряка, заступника Координатора програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції  в Україні Оксану Горбунову,  завідувача кафедри підтримання державного обвинувачення Національної академії прокуратури України Андрія Орлеана, представників Державної прикордонної служби України та Національної поліції України.

Повний текст програми  семінару  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення семінару суддям, які взяли у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.