Національна школа суддів України

У центрі уваги семінару – особливості застосування виборчого законодавства

9 жовтня 2015 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Одеської області та Одеським апеляційних адміністративним судом проведено семінар для суддів місцевих загальних судів Одеської області на тему: “Особливості застосування виборчого законодавства на місцевих виборах”.

Вітальними словами семінар відкрили голова Одеського апеляційного адміністративного суду Андрій Бітов та заступник голови Апеляційного суду  Одеської області Валерій Суворов.   

Для проведення семінару було запрошено голову Одеського апеляційного адміністративного суду Андрія Бітова та суддю цього ж суду Олександра Золотнікова.

Під час семінару Андрій Бітов та Олександр Золотніков обговорили питання, пов’язані із розглядом місцевими загальними судами справ щодо уточнення списку виборців, оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчих комісій та членів цих комісій, оскарження дій чи бездіяльності кандидата в депутати сільської, селищної ради, кандидатів на посади сільського, селищного голови, їх довірених осіб, а також оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств.

Особливу увагу під час семінару було приділено питанням застосування процесуального закону під час розгляду виборчих прав, зокрема організації роботи суду на період проведення місцевих виборів, порядку обчислення та дотриманню процесуальних строків, особливостям написання судових рішень. На завершення судді обмінялись досвідом, відповіли на запитання та підвели підсумки семінару.