Національна школа суддів України

Участь в науково–викладацькій діяльності

У квітні 2014 року юридичним відділом спільно з регіональними відділеннями та відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів було забезпечено укладання 155 договорів про залучення до науково – викладацької діяльності в Національній школі суддів України висококваліфікованих кадрів.

Висококваліфіковані викладачі, з яких 99 суддів різних інстанцій та юрисдикцій відповідно до укладених договорів, провели із суддями та працівниками апаратів судів заняття загальною тривалістю 1052,5 академічної години.

При цьому 28 викладачів, які приходили в аудиторії, в яких проводила підготовку Національна школа суддів України, є кандидатами наук.

Найбільше суддів до підготовки згідно з договорами про залучення до науково–викладацької діяльності було запрошено Донецьким, Дніпропетровським та Львівським регіональними відділеннями.

Необхідно зазначити, що найбільше укладено договорів для проведення підготовки в Донецькому регіональному відділенні – 31 та в Одеському регіональному відділенні – 28.

Відділом бухгалтерського обліку та планової діяльності забезпечено проведення розрахунків за укладеними договорами на загальну суму 86236,96 грн.

Ставки погодинної оплати праці суддів та інших осіб, які залучаються до науково–викладацької діяльності в Національній школі суддів України та її регіональних відділеннях затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 15.04.2013  № 195.

Викладачами Національної школи суддів України є чимало суддів Верховного Суду України, вищих спеціалізованих судів; понад 400 суддів апеляційних та місцевих судів загальної юрисдикції, досвідчені працівники апаратів судів, Державної судової адміністрації та її територіальних управлінь, видатні науковці, вчені та митці.