Національна школа суддів України

Удосконалення форм і поглиблення змісту підготовки суддівських кадрів

30 січня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України провела засідання групи розробників курсів для спеціальної підготовки з адміністративного судочинства “Розгляд справ, пов’язаних зі статусом біженця чи особи, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, та з приводу видворення іноземців та осіб без громадянства” та “Розгляд спорів, пов’язаних із проходженням публічної служби”.

На засіданні розробники курсів Дмитро Гурін та Світлана Головчук детально презентували  оновлені матеріали курсів, практичних завдань і додатків до них.

Модератор цих засідань викладач–науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький звернув увагу на необхідність використання у тренінгах практики Верховного Суду та оновлення відеоматеріалів тренінгів, а також було проінформовано присутніх викладачів (тренерів) про нові тенденції Національної школи суддів України щодо вдосконалення форм і поглиблення змісту підготовки суддівських кадрів. При цьому він наголосив, що актуальним є розробка, підготовка та викладання стандартизованих лекцій для суддів і підготовка курсів з адміністративного судочинства у форматі дистанційного навчання.

Участь у засіданні взяли судді Любов Любчич, Людмила Юхтенко, Олександр Прасов, Надія Ільчишин, Віталіна Кушнір, Василь Левицький, Надія Сліпець, Олександр Лелюк, Олена Соколенко, Михайло Гуцал, головний спеціаліст відділу спеціальної підготовки Наталія Буряк та викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова.

Під час підведення підсумків засідань було відзначено плідну командну роботу розробників тренінгів.