Національна школа суддів України

Удосконалення методики проведення тренінгів

15 червня в Національній школі суддів України відбулася зустріч проректора Володимира Мазурка із суддею суду провінції Онтаріо (Канада) Міріам Блуменфельд.

Ознайомлення  судді із діяльністю Національної школи суддів України відбувається в рамках візиту в Україну на запрошення  українсько– канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.

 Проректор Володимир Мазурок розповів канадській колезі про структуру, завдання та діяльність установи.  Окремо проректор торкнувся питань щодо покращення системи суддівської освіти, запровадження її дистанційних форм та запровадження нових  методик викладання, включаючи психологічну підготовку суддів та проведення підготовки у формі тренінгів.  Володимир Мазурок розповів як нині розвивається сфера суддівської освіти та відповідальності, зупинившись на питаннях упровадження анкети оцінювання судді та тренінгової форми підготовки суддів.

Темою обговорення також став кадровий та викладацький потенціал Національної школи суддів України та заходи, орієнтовані на його зміцнення.

Під час візиту планується подальше ознайомлення Міріам Блуменфельд  із вітчизняною судовою системою, діяльністю судів першої інстанції, обговорення проблем судочинства та судової реформи в Україні. Головна ж мета приїзду судді в Україну – участь у двох методологічних семінарах з підвищення кваліфікації суддів–викладачів, які будуть проводитися  16 – 18 червня 2015 року в місті Києві.