Національна школа суддів України

Удосконалення навичок правового письма та процесуального документування помічниками суддів

16–20 квітня 2018 року в  місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей  та міста Києва

У ході підготовки учасники розглянуть в інтерактивній формі (з презентаціями та виконанням практичних вправ) актуальні проблеми сучасності, що постають перед працівниками апаратів судів, опанують деякі новели Кодексу адміністративного судочинства України, ознайомляться з методиками ефективної організації робочого процесу та дізнаються про шляхи уникнення і розв᾽язання нестандартних або конфліктних ситуацій.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко розповість слухачам про основи тайм-менеджменту як інструменту для оптимізації та організації свого робочого часу, поділиться типовими та індивідуальними стратегіями кар’єрного зростання та саморозвитку, надасть рекомендації із запобігання професійному вигоранню. Також викладач  зосередить увагу на проблемах підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві шляхом забезпечення об᾽єктивного і неупередженого висвітлення діяльності судів у ЗМІ. Актуальним буде заняття з вивчення критеріїв розмежування звернень і запитів, організації роботи з публічною, службовою та конфіденційною інформацією.

Викладач Національної школи суддів України Оксана Кабиш нагадає учасникам про етику ділового мовлення, зосередить увагу на нових стандартах судово-процесуального документування, відповість на запитання присутніх щодо особливостей правопису і застосування окремих мовних стилів під час підготовки процесуальних документів та оформлення службового листування.

Тренер, інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин ознайомить із правилами  надання домедичної допомоги, допоможе працівникам апаратів судів оволодіти навичками зупинки кровотеч, фіксації переломів. Також слухачі розглянуть види критичних станів постраждалих та, виконуючи практичні вправи, навчаться професійним діям правильного поводження з постраждалими, які знепритомніли.

Про особливості призначення судових експертиз в адміністративних справах учасники підготовки зможуть дізнатися з виступу директора центру судових експертиз “Альтернатива” Олександра Крутя.

Державний експерт Міністерства юстиції України, доцент, кандидат юридичних наук Юлія Навроцька подискутує з присутніми на тему доказів і доказування у адміністративному судочинстві в розрізі Кодексу адміністративного судочинства України та особливостей судового провадження в окремих категоріях адміністративних справ.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту НАДУ при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук обговорить з учасниками актуальні питання щодо запобігання та протидії корупції, зосередить увагу на особливостях роботи системи електронного декларування.

Суддя окружного адміністративного суду міста Києва Костянтин Пащенко висвітлить особливості судової практики в іпотечних спорах та проблеми розмежування юрисдикції в цій категорії справ із врахуванням правових позицій Верховного Суду.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.