Національна школа суддів України

Удосконалення навичок процесуальних дій

17–21 листопада 2020 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської та Луганської областей.

У вітальній промові директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко ознайомив із  програмами підготовки та тренінгів.

Заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату – радник Національної школи суддів України Володимир Поплавський наголосив, що в межах підготовки буде проведено тренінги (за окремими програмами) на теми: “Професійна психологічна адаптація до суддівської діяльності”
(модератор –  головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Віра Гайдук) та “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин” (модератор – суддя Тернівського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Марина Камбул).

Після проведення кожного тренінгу судді–тренери проведуть анкетне оцінювання учасників, а також анкетне опитування щодо якості та корисності заходу.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених висококваліфікованих суддів–викладачів, спілкування з якими сприятиме підтриманню кваліфікації суддів місцевих загальних судів і накопиченню ними професійного досвіду.

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Дмитро Парфьонов обговорить із суддями актуальні питання щодо провадження в цивільних справах у суді першої інстанції та особливості застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів, а також розповість про особливості розгляду злочинів проти статевої свободи і статевої недоторканості особи за чинним Кримінальним кодексом України.

Про правові позиції Верховного Суду щодо розгляду окремих категорій справ розповість суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Андрій Мазниця, який також проведе аналіз помилок під час розгляду кримінальних справ у суді першої інстанції.

Із практикою судового контролю за досудовим розслідуванням у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України ознайомить суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Ольга Чайкіна.

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Дубовенко розгляне з колегами питання щодо відповідальності за порушення грошового зобов’язання та особливостей кримінального провадження на підставі угод.

Завжди користуються популярністю і викликають дискусію лекції судді Дніпровського апеляційного суду Тетяни Красвітної щодо актуальних питань застосування трудового законодавства при розгляді цивільних спорів.

Про строки в цивільному процесі та наслідки їх недотримання розповість суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Дмитро Яковлев.

Цікавою та корисною буде інтерактивна лекція судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Тетяни Кудрявцевої щодо дисциплінарної відповідальності судді.

Підготовку буде проведено за допомогою сучасних інтерактивних методів навчання, під час яких судді виконають практичні завдання та візьмуть участь в експрес-опитуванні з використанням клікерів.

Після закінчення підготовки кожен суддя, який її пройшов, отримає Сертифікат Національної школи суддів України, а також візьме участь в  анкетному опитування щодо якості та корисності заходу.

Повні тексти програм підготовки суддів, зокрема на тренінгах, розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”. 

img-dnipro

img-dnipro

img-dnipro

img-dnipro

img-dnipro

img-dnipro

img-dnipro