Національна школа суддів України

Удосконалення навичок психоемоційної саморегуляції працівників апаратів судів

11–13 лютого 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Розпочато підготовку з тренінгу “Основи ефективного спілкування в професійній діяльності працівників апаратів судів: основні аспекти та психологічні особливості”, який проводить провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національна школа суддів України Надія Голембієвська. Під час тренінгу учасники опанують механізми побудови ефективного спілкування як всередині колективу, так і з відвідувачами суду, виконають практичні вправи з визначення особливостей спілкування основних комунікативних компетенцій, властивих працівникам апаратів судів та застосуванню технік самоопанування.

Про основні правила, принципи написання судових рішень в адміністративному судочинстві та типові помилки, що допускаються під час їх написання, присутні дізнаються з інтерактивної лекції судді Київського окружного адміністративного суду Олени Терлецької.

Надзвичайно цікавим та корисним буде інтерактивне заняття судді Авдіївського міського суду Донецької області Олени Панченко щодо правил та методів ефективного використання робочого часу, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку.

Знаннями та практичними порадами щодо алгоритму заповнення декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, про відповідальність за окремі правопорушення у сфері корупції зі слухачами під час тренінгу поділиться професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук.

Начальник відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату Верховного Суду Олексій Ніколенко зосередить увагу учасників підготовки на особливостях застосування в судовій системі законів України  “Про звернення громадян” та  “Про доступ до публічної інформації”, обговорить їх співвідношення,  випадки зловживання правами на звернення з боку відвідувачів суду та поділиться досвідом вирішення нетипових ситуацій за зверненнями громадян.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів та тренерів.