Національна школа суддів України

Удосконалення навичок роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ

27–31 жовтня 2014 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних судів.

Для проходження підготовки прибуло 72 секретарі судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Іртєгов

Для проведення підготовки  запрошено викладачів: заступника голови Одеського окружного адміністративного суду Еллу Катаєву, суддів цього ж суду Оксану Бойко та Людмилу Юхтенко, суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Олену Волкову, суддю Приморського районного суду м. Одеси Дениса Донцова та помічника судді цього ж суду Ольгу Лещенко, заступника начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській областіВ’ячеслава Глущенка,  професора кафедри політології Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Аллу Семенову, головного спеціаліста відділу представництва інтересів держави в судах та міжнародного співробітництва Головного управління юстиції в Одеській області Галину Маліцьку, професора кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії Одеського державного університету внутрішніх справ, доктора юридичних наук Олену Цільмак, заступника начальника відділу судової статистики узагальнення судової практики, інформаційного забезпечення та кодифікаційно–довідкової роботи Апеляційного суду Одеської області Вікторію Холод.

Під час підготовки значну увагу буде звернуто на удосконалення навичок роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ.

Також корисними для секретарів будуть питання етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апаратів судів, психології поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами, які не обізнані з особливостями процесуального законодавства, шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками та відвідувачами суду.

Повна програма підготовки  секретарів судового засідання місцевих та апеляційних судів розміщено на веб-сайті в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.